Kikkererwtenkoekdeeg is TikTok's nieuwste voedselhack - maar niet iedereen is onder de indruk

Een vrouw heeft sociale media verscheurd na het delen van haar gezonde hack voor het maken van veilig, eetbaar koekjesdeeg.

De recept , dat sommigen heerlijk noemden, terwijl anderen beweerden dat het geheime ingrediënt slecht en teleurstellend smaakte, werd gedeeld door TikTok-gebruiker Nicole Renard .

Vos presenteerde haar recept als alternatief voor traditioneel rauw deeg, dat volgens de CDC zou moeten zeker niet eten .



Het geheim van TikToker: kikkererwten. De stevige, eiwitrijke peulvruchten, die misschien wel het meest worden gebruikt in humus, vormen een belangrijk onderdeel van Renards koekjesdeeg, waarvan ze zegt dat het veilig is om rauw te eten.

Het deeg van Renard gebruikt één blik kikkererwten, gemengd en gemengd met pindakaas, vanille, amandelmeel, ahornsiroop en een snufje zout.

Die ingrediëntenlijst - die geen van de rauwe bloem en eieren bevat waarvan bekend is dat ze ziekten zoals E. coli en salmonellavergiftiging veroorzaken - is zo ontworpen dat thuiskoks hun koekjesdeeg rechtstreeks uit de kom kunnen eten.

Dit is stevig spul jongens, zegt Renard nadat ze haar deeg met een gezonde portie chocoladeschilfers heeft gemengd en erin is gedoken voor een hapje.

Het recept leidde tot veel reacties van TikTok-gebruikers, waaronder sommigen die het recept zelf probeerden en niet erg onder de indruk waren.

Ik heb dit geprobeerd en het smaakt naar slechte hummus, schreef een gebruiker.

Hallo, ik heb dit gemaakt en mijn blender brak. Het was ook ZEER teleurstellend, voegde een ander eraan toe.

Anderen waren echter veel vriendelijker en zeiden dat hun pogingen om het kikkererwtendeeg te maken verrassend goed gingen.

Heb dit net gemaakt! Ik heb een beetje honing in de mijne toegevoegd voor wat extra zoetheid. Het is GEWELDIG, schreef een gebruiker.

Oh jee. Zojuist gemaakt met [glutenvrij] meel. Dit spul is GEVAARLIJK heerlijk, een ander toegevoegd.

Voor avontuurlijke chef-koks die het recept eens willen proberen, merkte Renard in de video's op dat haar deeg niet bedoeld is om te bakken. Aangezien er in wezen geen rijsmiddel in het recept zit, zal het waarschijnlijk niet veranderen in: echte cookies .

Als je dit verhaal leuk vond, bekijk dan het artikel van Wizzlern hierover pro chef's hack voor het maken van perfecte Koreaanse Momma Style rijst.

Meer van Wizzlern:

Model Ashley Graham onthult absoluut favoriete drankje op Instagram

De Bartesiaanse cocktailautomaat is als een Keurig voor alcoholische dranken

Amazon heeft kleine huisjes om te kopen voor je achtertuin, en ze zijn snel uitverkocht

14 Zwarte vrouwen vertellen hoe ze voor hun natuurlijke haar zorgen tijdens quarantaine

Luister naar de nieuwste aflevering van onze popcultuurpodcast, We Should Talk:

Populaire Berichten