Worden 3D-geprinte maaltijden de foodtrend van de toekomst?

Food Flash verkent de wilde wereld van voedselnieuws, van de gezondheidsvoordelen van rode wijn tot waarom pure chocolade echt goed voor je is.

De toekomst van voedsel staat voor de deur.



Volgens de Verenigde Naties , zal de wereld zijn voedselproductie tegen het jaar 2050 met 70 procent moeten verhogen om de extra 2,5 miljard mensen op aarde te voeden.

Hier zijn een paar van de items die mogelijk op het menu van de toekomst staan:

3D-geprinte maaltijden

Voedingsmiddelen zoals ontbijtgranen, crackers en chocolade hebben: al succesvol afgedrukt , en experts zeggen dat 3D-printers kunnen helpen bij het oplossen van voedseltekorten over de hele wereld.

Algen smoothies

Onze oceanen, meren en rivieren zitten vol met dit slijmerige groene spul, maar wees niet snel om het af te keuren. Algen is rijk aan voeding en gemakkelijk in massa te produceren . Wetenschappers kunnen algen omzetten in een poeder dat je aan alles kunt toevoegen, van smoothies tot soepen.

Vlees uit het laboratorium

Gekweekt in een laboratorium uit gekweekte cellen, het smaakt en ziet eruit als een burger - het is gewoon van laboratorium -naar-tafel in plaats van boerderij -aan tafel. Zogenaamd schoon vlees zal ook een einde maken aan de wrede en onethische behandeling van landbouwhuisdieren .

De toekomst van eten lijkt extreem cool, maar wordt het ook lekker? De tijd zal het leren.

Als je dit verhaal leuk vond, vind je het misschien ook leuk om erover te lezen hoe het eten van sushi eigenlijk meer gezondheidsrisico's heeft dan voordelen.

Populaire Berichten