Mochi-ijs maken is eenvoudig met deze eenvoudige DIY-kit

Ons team is toegewijd aan het vinden en vertellen van de producten en deals waar we van houden. Als je ze ook leuk vindt en besluit om via de onderstaande links te kopen, kunnen we een commissie ontvangen. Prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud.

hoe een ei in water te lezen

Iedereen houdt van mochi-ijs. Maar als je vaker binnen blijft, kan het een beetje moeilijker zijn om de zomertraktatie te bemachtigen.



Gelukkig kun je hier thuis mochi mee maken DIY mochi ijspakket . In een paar simpele stappen kauw je op deze hapklare Japanse ijssnack. Dus laten we beginnen.



De DIY mochi-ijskit bevat:

  • Zoete rijstbloem
  • Aardappelzetmeel
  • Matcha groene thee poeder
  • Cacaopoeder
  • Een koekjesvormer
  • Een siliconen mochi mal

Wat je ook nodig hebt:



  • deegroller
  • Hard ijs
  • Suiker
  • Plasticfolie

Winkel: DIY Mochi-ijskit , $ 32

Krediet: ongebruikelijke goederen

20 dollarbiljetten met ster

Instructies:

Schep eerst het ijs in elke vorm en vries het in. Meng vervolgens de suiker, rijstmeel en smaakpakket met water in een magnetronbestendige kom. Verwarm het mengsel twee en een halve minuut. Verwijder vervolgens de kom en roer. Pak je aardappelzetmeel en bedek je werkblad ermee. Stort het mengsel op het zetmeel en druk het deeg plat met de deegroller.



Nu is het tijd om je mochi-cirkels uit te snijden met de koekjesvormer. Neem vervolgens elke bolletje ijs uit de vorm en plaats deze op de cirkel. Zorg ervoor dat je de schep helemaal bedekt, bijna alsof je een ijsknoedel maakt. Bedek de mochi vervolgens goed met plasticfolie. Vries je mochi ongeveer een uur in. Geniet ten slotte van het perfecte Japanse dessert voor warm weer.

Mochi-ijs was de eerste? uitgevonden in de jaren 80 . Maar mochi, de traditionele gestampte rijstwafel die het ijs omhult, is in Japan gegeten tijdens nieuwjaarsvieringen, genaamd Mochitsuki , eeuwenlang. Mochi-ijs zoals we dat nu kennen, is uitgevonden door zakenvrouw Frances Hashimoto en haar man Joel Friedman.

Toen Friedman Japan bezocht voor de Olympische Zomerspelen van 1984, kwam hij op het idee om verfrissend ijs in mochi-cakes te doen. Het duurde 10 jaar voordat het paar het idee perfectioneerde dat ze uiteindelijk begonnen te verkopen in hun bakkerij in Los Angeles Mikawaya .

beveiligingscamera's onder $ 50

Als je van dit recept hebt genoten, wil je misschien ook meer lezen over deze drie granola recepten .

Populaire Berichten