Combineer dit makkelijke recept voor zelfgebakken brood met tomatenboter

Ons team is toegewijd aan het vinden en vertellen van de producten en deals waar we van houden. Als je ze ook leuk vindt en besluit om via de onderstaande links te kopen, kunnen we een commissie ontvangen. Prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud.

hoe pluisjes uit een haarborstel te verwijderen?

Welkom bij Best Bites, een videoserie die tot doel heeft je nooit aflatende verlangen naar voedselinhoud te bevredigen door middel van snelle, mooie video's voor de foodie thuis.

Natuurlijk kun je behoorlijk goed brood vinden in je eigen supermarkt of plaatselijke bakker. Maar er is iets aan het thuis maken van vers brood waardoor het nog lekkerder smaakt. En het is gemakkelijk! Combineer het met deze eenvoudige tomatenboter en je hebt de perfecte ochtendtoast, middagsnack of aperitief.



ingrediënten

Voor tomatenboter:

Hulpmiddelen

instructies:

  1. Combineer warm water, gist en suiker in de kom van een staande mixer en roer voorzichtig met een lepel.
  2. Laat het mengsel ongeveer vijf minuten rusten terwijl de gist rijzen (oftewel totdat het mengsel er schuimig uitziet).
  3. Voeg het koosjer zout toe. Met een deeghaak aan de mixer, meng op lage snelheid en voeg geleidelijk bloem toe. Blijf mixen tot alle bloem is opgenomen en het deeg los begint te komen van de zijkanten van de kom.
  4. Haal de kom van de mixer en bebloem alle kanten van het deeg licht om te voorkomen dat het blijft plakken. Draai het om zodat je er zeker van bent dat je elke kant bedekt.
  5. Bedek de kom deeg met een handdoek en laat het ongeveer een uur rijzen of tot het deeg in omvang is verdubbeld.
  6. Als het deeg is gerezen, bestuif je een grote snijplank licht met bloem. Draai het deeg op het bord en strooi meer bloem over de bovenkant. Begin met het vormen van het deeg tot een brood. (Maak je handen nat met water als het deeg blijft plakken en zorg ervoor dat je het deeg niet te plat maakt - bubbels zorgen voor een mooi, luchtig brood.)
  7. Verwarm de oven voor op 460 ° F. Plaats een lege Nederlandse oven met het deksel aan de binnenkant terwijl u dit doet.
  8. Eenmaal klaar, plaats het gevormde brood in de voorverwarmde Nederlandse oven met de naad naar boven. Doe de deksel erop en bak 30 minuten in de oven.
  9. Verwijder na 30 minuten het deksel en bak het brood nog 10 tot 20 minuten, of tot de korst diep bruin is.
  10. Als het brood klaar is, haal je het uit de oven en gebruik je een lange spatel om het brood eruit te tillen en op een rooster te plaatsen. Laat hem minimaal 20 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  11. Voor de tomatenboter: Mix tomaten, tijm, zout en peper in een keukenmachine tot alles goed gemengd is. Voeg boter toe en mix tot het ingedikt is.
  12. Smeer de tomatenboter op je versgebakken brood en smullen maar!

Als je van dit recept houdt, bekijk dit recept voor de ultieme tosti (en gebruik je verse brood om het te maken).

Populaire Berichten