Behoud vreugde met deze zomerse zelfgemaakte fruitjam

Ons team is toegewijd aan het vinden en vertellen van de producten en deals waar we van houden. Als je ze ook leuk vindt en besluit om via de onderstaande links te kopen, kunnen we een commissie ontvangen. Prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud.

Koken is voor mij altijd een beetje therapeutisch geweest. Het is letterlijk wetenschap die je kunt eten! De regels zijn absoluut: als X-stof wordt toegepast op Y met de gegeven beperkingen, dan is een omgekeerde ananascake uw chemische reactie.

Ik heb het grootste deel van mijn leven in de keuken doorgebracht met mijn grootmoeder, bij de grill met mijn vader, of zelfs achter de bar met mijn moeder (hopelijk leest ze dit niet) om te leren bakken, braden en geluk brouwen. Een goede wetenschapper, ongeacht zijn discipline, werkt ijverig aan het verbeteren - en, meer in het algemeen, behouden - van de hoeveelheid vreugde in de wereld.



Ik kan geen betere tijd bedenken dan nu voor meer vreugde.

Een deskundige wetenschapper wil vaak de leerstellingen die het vakgebied schetsen uitdagen, en dat is zeker waar in de culinaire kunsten. Vaste voorgerechten worden gedeconstrueerd, voedselverspilling op feesten wordt verminderd met de komst van tapas en de amuse, en bodemloze brunches krijgen tijdslimieten zodat meer mensen de kans krijgen om te eten (hoewel ik niet zeker weet of de laatste echt hielp mijn persoonlijke vreugde).

Samen met mijn stiefmoeder heb ik onlangs een van de oudste culinaire wetenschappelijke technieken geprobeerd met een moderne twist: jam maken. Jam dateert uit ten minste de 16eeeuw, toen Griekse boeren honing gebruikten om kweeperen te bewaren. Zoet, draagbaar en niet-bederfelijk, verschillende soorten jam bestaan ​​in veel culturen en zijn vaak een cultureel overblijfsel van families die uit andere plaatsen zijn geëmigreerd.

Jam staat meestal bekend om zijn zoetheid, dus ik wilde weten hoe het toevoegen van een beetje kruiden de jam zou beïnvloeden. Daarom hebben we in dit recept een beetje Sriracha knoflook-chilisaus gebruikt.

Binnen mijn familie is jam niet het meest traditionele wat we maken - maar koken is de traditionele manier waarop we van onze tijd samen genieten. Naarmate ik meer tijd met mijn gezin in de keuken doorbreng, realiseer ik me dat de bewaring afkomstig is van de gemaakte herinneringen, die bij elke herhaling van het gerecht weer naar boven komen.

Er zijn zoveel dingen die met jam te maken hebben die verder gaan dan de standaard PB&J. Mijn familie gebruikte de hieronder beschreven jam om Oreo-roomkaascupcakes met guave-perzikkernen te maken. Als je liever een meer klassieke route volgt, kun je niet fout gaan door jam toe te voegen aan een klassieker broodjeszaak.

Ingrediënten:

  • 3 middelgrote perziken
  • 5 rijpe guaves
  • ½ vers limoensap
  • 2 kopjes suiker
  • 3 kopjes water

Hulpmiddelen:

prijzen van voedsel in alaska

Routebeschrijving:

  1. Breng water langzaam aan de kook, dompel uw potten en deksels , zodat ze kunnen ontsmetten terwijl u uw ingrediënten klaarmaakt.
  1. Gebruik een mes om je perziken en guaves te schillen. Je snijdt dan de guaves en limoen doormidden. Voor dit recept heb je maar de helft van de limoen nodig, bewaar die andere helft dus voor je volgende recept!
  1. Gebruik vervolgens een lepel om voorzichtig alle zaden uit je guave te scheppen. (Dit is volledig optioneel, maar ik vind het smaakvoller zonder zaden.) Gebruik vervolgens je mes om de perzikpit te verwijderen.
  1. Plaats al je fruit in een pot en zet je fornuis aan om het kookproces te starten. Ik zou zeggen dat een gemiddelde temperatuur prima is, maar het verschilt per fornuis.
  1. Voeg 3 kopjes water en twee kopjes suiker toe aan de pot. Pak vervolgens de dunschiller en pers het sap van de limoen in de pan. (Als je vals wilt spelen met een in de winkel gekochte fles limoensap - geen oordeel - zou dit ongeveer 1 eetlepel limoensap moeten zijn.)
  1. Als je het water aan de kook brengt, begint de natuurlijke pectine in de vrucht vrij te komen, waardoor het mengsel stolt. Op dit moment kun je je nu gereinigde potten uit de andere pot halen en opzij zetten voor later.
  1. U moet uw mengsel ongeveer een uur laten trekken, af en toe roeren . Zorg er echter voor dat je echt roert en verstoor het proces niet door te proberen smaaktests binnen te sluipen. (Ik zie je.)

Na een uur zou je mengsel klaar moeten zijn, en terwijl het nog heet is, wil je de knoflook-chilisaus toevoegen. Begin met 1 eetlepel, maar als je op mij lijkt, voeg dan minimaal 2 eetlepels toe. om die smaak echt te krijgen.

Bekijk het hele proces in de video hierboven.

Als je dit recept lekker vond, wil je misschien deze vier manieren leren om guacamole te maken.

Populaire Berichten