Deze machine maakt tientallen met chocolade omhulde vanille-ijsrepen tegelijk

IJsgroepmachines produceert verschillende commerciële apparatuur voor het maken van ijs, waaronder ijs geserveerd in kegels, sticks, kopjes en sandwiches.

Het bedrijf deelde een video van een bepaalde machine, de Iglo Line 1800, die met chocolade bedekte ijsrepen maakt. Een geautomatiseerde assemblagelijn plaatst ijslollystokjes in tientallen vanille-ijsrepen die vervolgens worden vervoerd om chocolade te dippen.



Ten slotte bewegen de gedompelde staven langs een transportband om hun retailverpakking te ontvangen. Heerlijk.



Mensen eten al 100 jaar ijsrepen. Harry Burt uitgevonden de originele ijsbar in 1920 in Youngstown, Ohio. De banketbakker creëerde een chocoladelaag die aan ijs kon blijven plakken. Maar toen Burt zijn dochter het nieuwe brouwsel liet testen, concludeerde ze dat het lekker was, maar rommelig. Het was Burts zoon die voorstelde om de ijsrepen op een stokje te zetten. De uitvinding zou bekend worden als de Good Humor-bar, genoemd naar Burts overtuiging dat het temperament van een persoon verband hield met hun smaakpapillen.

Mensen genieten 100 jaar later nog steeds van Good Humor en andere ijsbars.



Als je dit verhaal leuk vond, vind je het misschien ook leuk naar kijk hoe duizenden kersen tegelijk worden ontpit.

Populaire Berichten